Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
Dieren in de Tibetaanse Kunst
Dieren die op thangka’s worden afgebeeld zijn bijvoorbeeld herten, yaks, vissen, vogels en pauwen, olifanten en paarden (zoals windhorse). Zij maken onderdeel uit van het landschap rondom een Boeddha op een thangka.

Dieren zijn in het Tibetaans Boeddhisme sowieso zeer belangrijk, omdat er wordt erkend dat álle voelende wezens precies hetzelfde willen als wij mensen: simpelweg gelukkig zijn en niet lijden.

Naast de tekensessies zul je via de dialezing(en) alles leren over de achtergronden en symboliek van dieren in de Tibetaanse traditie. De ochtenden beginnen met een geleide meditatie op mindfulness.
Ook thangkatekenen is een meditatie op zich en creëert vreugde.

Deze cursus is geschikt voor alle niveaus, van beginners zonder enige tekenervaring tot gevorderde thangka-cursisten.
Er is veel individuele begeleiding door Carmen.

De cursus wordt gehouden in het boeddhistisch centrum Sakya Thegchen Ling in Den Haag, dichtbij de binnenstad en gemakkelijk te bereiken per auto of openbaar vervoer.

Info
Datum: zaterdag 15 & zondag 16 juni van 10.00-17.00 (incl. uur lunchpauze)
Prijs: €130 *

Inclusief: koffie, thee, lunch (vegetarisch) en gebruik van alle materiaal.
Neem pantoffels of dikke sokken mee en evt. een notitieboekje.

In combinatie met een of meerdere workshops die datzelfde weekend in het boeddhistisch centrum gegeven worden krijg je korting, zie hieronder.

Workshop ‘Gezicht van de Boeddha’
Datum & tijd: Vrijdag 14 juni van 9.30-13.00
Prijs: €49,50 inclusief koffie, thee en gebruik van alle materiaal

Workshop ‘Tibetaanse Amulet maken’
Datum & tijd: Vrijdag 14 juni van 14.00-18.30
Prijs: €49,50 inclusief koffie, thee en gebruik van alle materiaal
Tijdens deze weekendcursus leer je diverse dieren te tekenen zoals ze worden weergegeven in de traditionele Tibetaanse thangka-traditie (rolschilderingen van Boeddha’s en Mandala’s).
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode
Kortingsprijs:
Aanmelden via sakyathangkatekenen200a@gmail.com of via het aanmeldformulier op de website van Carmen www.tibetan-buddhist-art.com.
* Cursussen gaan door bij een minimum van 6 personen. Tot 2 weken voor de workshopdatum kunt u kosteloos afzeggen, daarna zal 50% van het cursusbedrag in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen een week voor aanvang van de workshop bent u het volledige cursusbedrag verschuldigd. Mocht een cursus onverhoopt niet door kunnen gaan dan ontvangt u uiterlijk een week vantevoren bericht wordt het cursusgeld z.s.m. teruggestort op uw rekening.