Digitale sessies Khenpo Tashi Sangpo Amipa
Khenpo Tashi
 Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode
Als gevolg van de Corona crisis zal Khenpo Tashi elke tweede en vierde donderdag van de maand via het digitale platform Jitsi een sessie geven. De sessies beginnen om 20:00 uur. Op elke tweede donderdag van de maand leidt Khenpo Tashi of lama Gendun, resident lama van Kuttolsheim, het Tara ritueel en op elke vierde donderdag van de maand geeft Khenpo Tashi leringen over de Juwelen Lamp.

De Juwelen Lamp
De Juwelen Lamp is een tekst van Khunu Rinpoche Tenzin Gyaltsen (1894/95 - 1977) met als onderwerp bodhicitta, de verlichtingsgedachte, de wens om voor het welzijn van alle levende wezens het boeddhaschap te bereiken. De tekst staat in het Engels bekend als Vast as the Heavens, Deep as the Sea. De leringen over de tekst duren één uur en daarna leidt Khenpo Tashi een meditatie. De leringen worden in het Engels gegeven en naar het Nederlands vertaald.
 
Het Tara ritueel
Tara is het symbool van verlichte activiteit en genezende energie die bevrijdt van angst en onwetendheid. Het Tara ritueel duurt een uur. Het is een mooie lofzang, waarbij 21 verzen (voor elke Tara één) eerst 2x, later 3x en nog later in de tekst 7x achter elkaar worden gezongen. Na het ritueel bidden we het Gebed dat Sakya van ziekte redde van Thangtong Gyalpo ter bestrijding van epidemieën.
 
Aanmelding
De data (alle donderdagen) voor de verschillende sessies zijn:

28 mei: De Juwelen Lamp - start 20:00
11 juni: Tara ritueel start - 20:00
25 juni: De Juwelen Lamp - start 20:00
 9 juli: Tara ritueel - start 20:00
23 juli: De Juwelen Lamp - start 20:00
13 aug: Tara ritueel - start 20:00
27 aug: De Juwelen Lamp - start 20:00

 
Mocht je een donatie willen geven aan Khenpo Tashi, dan is dat mogelijk door deze over te maken op bankrekeningnummer NL83 TRIO 0197 7958 03 ten name van Sakya Thegchen Ling Den Haag onder vermelding van "donatie Khenpo Tashi".

Sakya Thegchen Ling Nederland gebruikt Jitsi als platform voor digitale bijeenkomsten, omdat wij dit zien als een veilige aanbieder m.b.t. privacy. De sessies via Jitsi zijn toegankelijk voor maximaal 35 deelnemers. Daarom verzoeken wij je voor elke sessie aan te melden. Wij zijn momenteel in een fase waarin we verschillende opties van digitale platforms bekijken en zullen binnenkort de mogelijkheid hebben om een groter aantal deelnemers te kunnen verwelkomen. Hierover later meer. Als bevestiging van je deelname, ontvang je een email met daarin:
 

Wij adviseren je nu alvast een test-aanmelding te doen en te checken of je laptop, PC of tablet geschikt is voor Jitsi. Gebruik daarvoor de onderstaande link. Je wordt doorgeleid naar een Jitsi test-sessie (zie voor een korte instructie de 2e link onderin) en je hebt de mogelijkheid de verschillende menu-opties alvast uit te proberen. Gebruik daarbij bij voorkeur Google Chrome als browser.

Jitsi meeting:Jitsi instructie aanmelden: 
Wij zien graag je aanmelding tegemoet,
 
Hartelijke groet,
Mieke Stoppels
voorzitter
https://meet.jit.si/TestSessieJitsiSakyaV01
Instructie aansluiten bij Jitsi
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link