Wij organiseren een online cursus Tibetaans boeddhistische meditatie. Deze vindt plaats op de dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Wij beschikken over een eenvoudig toegankelijke online omgeving. Daarmee kunnen de cursisten vanuit huis meedoen aan de cursus via de eigen laptop, pc of tablet. En zo de te behandelen theorie volgen en de meditaties beoefenen.

Datum: 8 - 15 - 22 - 29 september en 6 oktober. De vijf avonden zijn opgebouwd uit drie onderdelen, namelijk:
. Theorie,
. Voorbereiding op de meditaties,
. Het beoefenen van de meditaties.

De online cursus wordt gegeven door bestuursleden van het Sakya centrum. Zij hebben veel ervaring met verschillende vormen van meditaie. In het theoretische gedeelte behandelen wij een stukje boeddhistische historie, de achtergronden van meditatie en verschillende begrippen. De deelnemers kunnen ook zelf onderwerpen aandragen waar zij meer van willen weten. Bij de voorbereiding op de meditatie leggen we uit hoe een Tibetaans boeddhistische meditatie is opgebouwd en op welke wijze je het beste volgens deze traditie kunt mediteren. Daarna beoefenen we met elkaar meerdere vormen van meditatie.

Aansluitend op de vier cursusonderdelen bieden wij de mogelijkheid om een schakelochtend te volgen. Deze is bedoeld om degenen die op deze weg verder willen gaan een duidelijk beeld te geven van onze wekelijkse bijeenkomsten op donderdagavond. Door deze inleiding hopen wij voor geinteresseerden de overstap naar de wekelijkse bijeenkomsten makkelijker te maken.


De bijdrage voor deze cursus is 10,- per avond, voor mensen met een minimum inkomen 5,- per avond. Mocht dit nog te belastend zijn, dan kan hiervan in overleg worden afgeweken.

Digitale omgeving
De deelnemers ontvangen een instructie hoe de eigen laptop, pc of tablet voor te bereiden op de online meditaties. Dit vraagt geen bijzonder cumputer vaardigheden.
 
Deelname
U kunt zich opgeven voor de cursus via 06-12116704 of via onderstaand mailadres:
Online cursus Tibetaans boeddhistische meditatie

sakya.denhaag@hotmail.com

 Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode