DATA, TIJD EN LOCATIE
17 t/m 19 januari.
De leringen vinden plaats op vrijdagavond van 20.00-21.30 uur en
op zaterdag en zondag van 10.00-12.00 uur en van 15.00-17.00 uur.
Laan van Meerdervoort 200A, Den Haag

De leringen worden in het Engels gegeven en vertaald naar het Nederlands.

Zaterdag en zondag bieden wij je een lunch aan.

De bijdrage is € 10,- (per dagdeel) of € 50,- (per weekend), voor minima € 8,- (per dagdeel) of € 40,- (per weekend). Mocht ook dit nog bezwarend zijn dan kan hiervan in overleg worden afgeweken. Wanneer je meerdere dagdelen bijwoont, vragen wij je om het totale bedrag in een keer te voldoen. Je kunt het bedrag ook vooraf overmaken op bankrekeningnummer: NL83 TRIO 0197 7958 03 ten name van Sakya Thegchen Ling Den Haag onder vermelding van “weekend Mike”.

Je wordt verzocht de volgende gewoontes te respecteren:
. 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn, opdat de leringen op tijd en ongestoord kunnen beginnen
. Uit respect voor de dharma gebedenboeken en meditatieteksten niet op de grond leggen
. wegens hygiëne sokken dragen in de tempel en de gemeenschapsruimte.

BIOGRAFIE CHRISTIAN BERNERT
Christian Bernert is geboren in Wenen, Oostenrijk, waar hij zijn aan het Lycee Francais de Vienne naar school ging. In 1999 maakte hij kennis met het boeddhisme door Khenchen Sherab Gyaltsen Amipa Rinpoche en begon zijn diepgaande studie aan de Internationale Boeddhistische Academie (IBA) in Kathmandu, bij de oprichting in 2001.

Christian studeerde religieuze en Tibetaanse studies aan de Universiteit van Wenen en behaalde zijn Master (MA) in 2009 met een scriptie over Rong-stons interpretatie van natuur van de Boeddha. Gedurende deze periode was hij werkzaam als docent klassieke Tibetaanse taal en werkte hij aan verschillende projecten over het Tibetaans voor zowel de Oostenrijkse Academie van Wetenschappen als de Universiteit.

In september 2009 is hij bij IBA begonnen als coördinator van het Tibetaanse taalprogramma, waar hij ook klassiek Tibetaans doceert. Regelmatig organiseert hij lezingen door experts in boeddhistische studies en gerenommeerde boeddhistische docenten aan de IBA. In 2010 richtte hij samen met Khenpo Ngawang Jorden en Lama Rinchen Gyaltsen de Chödung Karmo Translation Group op. Daarnaast heeft hij als vertaler van de Sakya Pandita Translation Group gewerkt aan drie projecten voor het 84000-vertaalinitiatief. Hoewel hij zelf geen Sanskriet geleerde is, heeft zijn diepe bewondering voor het Sanskriet hem ertoe gebracht het initiatief te nemen tot een serie opnames van geselecteerde klassiekers uit de boeddhistische erfenis uit het Sanskriet, voorgedragen door Prof. Kashinath Nyaupane.

Publicaties :
2013 The Meditator's Nest - een Mahayana Meditatie Handboek. Kathmandu: Internationale Boeddhistische Academie.

Vertalingen:
2014 De Akasagarbha Sutra, 84000 (www.84000.co).
2013 De Sutra over vergankelijkheid, 84000 (www.84000.co).
2012 Khenchen Appey Rinpoche: Het cultiveren van een hart van wijsheid. Mondelinge Instructies over de Geest Training in zeven punten. Kathmandu: Internationale Boeddhistische Academie.
2011 De Sutra op vertrouwen op een spirituele vriend. 84000 (www.84000.co).

Artikelen:
2013 Voor de liefde van de wereld - Waarom vegetariër zijn zoveel meer zin heeft. In: The Times of Lowo, deel 2, 2013, 53-58.
De Hart Soetra
 Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode