Carucha Schwencke (1957) is een gekwalificeerd psychosociaal therapeut en gecertificeerd categorie 1 mindfulnesstrainer met een zelfstandig gevestigde praktijk in Den Haag. Na haar afstuderen voltooide zij de tweejarige opleiding contemplatieve psychotherapie Ė een boeddhistisch inzicht in mensen, emoties en relaties - bij Irini Rockwell, MA, van het Five Wisdoms Institute in Amerika. De basis van haar werkwijze is te vinden in de contemplatieve traditie. Psychologische inzichten uit het boeddhisme, meditatie en therapeutische benaderingswijze binnen de westerse psychologie worden hierin samengebracht.

Uitgebreide informatie over haar werkwijze en specialisaties is te vinden op www.caruchaschwencke.nl.

Als meditatiebeoefenaar ontvangt Carucha sinds 1998 leringen en meditatieonderricht van gerenommeerde leraren uit hoofdzakelijk de Tibetaans boeddhistische Kagyu- en Sakya-traditie en volgt zij voornamelijk meditatieretraites in stilte.
Zij voltooide een driejarige meditatie-opleiding gericht op de beoefening van shamatha/vipashyana/mahamoedra aan het Naropa Instituut, onderdeel van het boeddhistisch studie- en retraitecentrum Kagyu Yeunten Gyamtso Ling, in BelgiŽ. Carucha nam ruim drie maanden deel aan een intensieve meditatieretraite op het Holy Isle Interfaith and Retreat Centre aan de Schotse westkust, verbonden aan het Kagyu Samye Ling klooster aldaar.

Zij ontving aan het Sakya centrum Den Haag vele jaren leringen en transmissies van Khenchen Sherab Gyaltsen Amipa en volgt nu de weekenden met onderricht gegeven door Khenpo Tashi Sangpo. Zij vervult binnen de Stichting Sakya Thegchen Ling Den Haag een algemene bestuursfunctie.
BIOGRAFIE CARUCHA SCHWENCKE
 Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode