Digitale sessies Khenpo Tashi Sangpo Amipa en meditaties Sakya centrum
Khenpo Tashi
Als gevolg van de Corona crisis geven Khenpo Tashi en lama Gendun (de residentiele lama van Kuttolsheim) via het digitale platform Jitsi maandelijks een aantal online leringen en rituelen (individueel aanmelden via zoom is eveneens mogelijk). Daarnaast geeft Christian Bernard onderricht in boeddhistsiche filosofie. Ook de donderdag en zondag meditatie van het Sakya centrum worden online via Jitsi gegeven en voorgezeten door de leden van het bestuur van het centrum. De agenda op deze website geeft een overzicht van alle data en aanvangstijden.

De Juwelen Lamp
De Juwelen Lamp is een tekst van Khunu Rinpoche Tenzin Gyaltsen (1894/95 - 1977) met als onderwerp bodhicitta, de verlichtingsgedachte, de wens om voor het welzijn van alle levende wezens het boeddhaschap te bereiken. De tekst staat in het Engels bekend als "Vast as the Heavens, Deep as the Sea". De leringen over de tekst duren één uur en daarna leidt Khenpo Tashi een meditatie. De leringen worden in het Engels gegeven en naar het Nederlands vertaald.
 
Het Tara ritueel
Tara is het symbool van verlichte activiteit en genezende energie die bevrijdt van angst en onwetendheid. Het Tara ritueel duurt een uur. Het is een mooie lofzang, waarbij 21 verzen (voor elke Tara één) eerst 2x, later 3x en nog later in de tekst 7x achter elkaar worden gezongen. Na het ritueel bidden we het Gebed dat Sakya van ziekte redde van Thangtong Gyalpo ter bestrijding van epidemieën.

Het opstellen van een routekaart voor het pad door Christian Bernert
In deze studiegroep bouw je geleidelijk de kennis op die de stevige basis is voor de beoefening van het pad. Om te zien waar we zijn, om te weten waar we naartoe gaan en om te begrijpen hoe we daar kunnen komen, is het nuttig om de leer van de Boeddha systematisch te bestuderen. Deze gestructureerde benadering is de oorsprong van de Abhidharma-traditie. In deze cursus volg je een beknopte maar begrijpelijke tekst van de meester Könchog Bang, waarin het hele proces in termen van fundament, pad en resultaat wordt samengevat.

Mocht je een donatie willen geven aan Khenpo Tashi, dan is dat mogelijk door deze over te maken op bankrekeningnummer NL83 TRIO 0197 7958 03 ten name van Sakya Thegchen Ling Den Haag onder vermelding van "donatie Khenpo Tashi".

Sakya Thegchen Ling Nederland gebruikt Jitsi als platform voor digitale bijeenkomsten, omdat wij dit zien als een veilige aanbieder m.b.t. privacy. De sessies via Jitsi zijn toegankelijk voor maximaal 35 deelnemers. Daarom verzoeken wij je voor elke sessie aan te melden. Wij zijn momenteel in een fase waarin we verschillende opties van digitale platforms bekijken en zullen binnenkort de mogelijkheid hebben om een groter aantal deelnemers te kunnen verwelkomen. Hierover later meer. Als bevestiging van je deelname, ontvang je een email met daarin:

Wij adviseren je nu alvast een test-aanmelding te doen en te checken of je laptop, PC of tablet geschikt is voor Jitsi. Gebruik daarvoor de onderstaande link. Je wordt doorgeleid naar een Jitsi test-sessie (zie voor een korte instructie de 2e link onderin) en je hebt de mogelijkheid de verschillende menu-opties alvast uit te proberen. Gebruik daarbij bij voorkeur Google Chrome als browser.


Jitsi meeting:Jitsi instructie aanmelden: 
Wij zien graag je aanmelding tegemoet,
 
Hartelijke groet,
Mieke Stoppels
voorzitter
https://meet.jit.si/TestSessieJitsiSakyaV01
Instructie aansluiten bij Jitsi
 Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode
Informatieve folder
Cursusaanbod
Bankgegevens
Interne vertrouwenspersoon