Deze boekenlijst biedt een (groeiend) overzicht van uitgaven die in en via ons centrum verkrijgbaar zijn. De vermelde prijzen zijn exclusief eventuele verzendkosten. Voor informatie over of het bestellen van deze uitgaven kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via het e-mail adres onderaan deze pagina.

MAHAMUDRA DE WEG NAAR DE GROTE VERLICHTING
Een boek van Khenchen Sherab Gyaltsen Amipa.Hij toont in het kort en met grote helderheid de religieuze boeddhistische weg, zowel voor nieuwelingen op deze weg als voor gevorderden. Hij wijst ons de weg met als doel het ontwikkelen van mededogen en wijsheid ten behoeve van het welzijn van alle levende wezens en het bereiken van de verlichting.
Prijs €16,50

TRAINING VAN DE GEEST
Een publicatie van Khenchen Sherab Gyaltsen Amipa.
Het is de geheel herziene versie van het boek "training van de geest", uitgegeven in 1986. Het boek bevat de grondslagen van de beoefeningen van de dharma, training van de geest, volgens de leer van het mahayana-boeddhisme.
Prijs € 21,50

DVD: DE TOEPASSING VAN DE DHARMA IN HET DAGELIJKS LEVEN
Een uitgave van Sakya Thegchen Ling. Zijne Heiligheid de Sakya Trizin werd in juni 2010 uitgenodigd om naar Nederland te komen door Eerwaarde Khenchen Sherab Gyaltsen Amipa Rinpoche en het Tibetaans Boeddhistisch instituur Sakya Thegchen Ling. Tijdens het bezoek aan Nederland heeft Zijne Heiligheid de Sakya Trizin een openbare lezing gegeven over de toepassing van de Dharma in het dagelijkse leven en Samatha en Vipassana. Van de openbare lezing is een ruim twee uur durende DVD gemaakt.
Prijs € 17,50 inclusief verzendkosten 2 DVD film 2010

BRIEF VAN EEN VRIEND
Het centrum heeft een nieuwe vertaling uitgebracht van het boek 'Brief van een vriend', geschreven door Nagarjuna. Dit boek is door de eeuwen heen door Tibetanen hoog in ere gehouden als een belangrijke tekst voor hen, die het pad van de dharma willen gaan. Het eerste deel van het boek gaat over de 'verzameling van verdiensten door morele discipline, studie en meditatie'. Het tweede deel gaat over 'de verzameling van wijsheid': de leer van het onderling
afhankelijk ontstaan (wijsheid van zelfloosheid). Beide verzamelingen zijn nodig om bevrijding te bereiken, zoals een vogel twee vleugels nodig heeft om te kunnen vliegen. De tekst in versvorm geeft een beknopt overzicht van de volledige Boeddhistische leer. Daardoor is het een mooi leesboek voor zowel beginners als gevorderden en uitstekend te gebruiken om over korte stukjes tekst na te denken.
Prijs € 12,-

PRINCE JIM'S STUDIEBOEK VAN HET TIBETAANS BOEDDHISME
Er is een derde versie uitgebracht van 'Prince Jim's studieboek van het Tibetaans boeddhisme'.
Dit is een vertaling door ons centrum van een eeuwenoude tekst, die voltooid is in 1278 door de monnik Pal-bzan-po. Onderwerpen die o.a. in dit boek worden beschreven zijn:

. het Sakyageslacht
. de levende en niet levende wereld (universa)
. uitleg van het onderling afhankelijk ontstaan
. de factoren die naar verlichting leiden
. de zes perfecties
. de 46 mentale factoren
. de hogere concentraties en krachten
. de werelden van vorm en van vormloosheid
. de stadia van het pad
  
Het is met recht een studieboek, maar bevat unieke teksten die u niet snel in andere boeken tegenkomt.
Prijs € 10,-

DE TWEEENDERTIG GROTE EN DE TACHTIG TOEBEHORENDE KENMERKEN VAN EEN TATHAGATA
Dit is een vertaling van een tekst uit de 'GROTE sutra van volkomen wijsheid', de Prajnaparamitasutra. De 32 tekenen van een boeddha en de 80 andere tekenen worden verklaard en hun oorzaak en gevolg worden uitgelegd.
 Prijs € 5.-

NGONDRO, HET VOORTREFFELIJKE PAD VAN DE TWEE VERZAMELINGEN
Het is belangrijk om in dit kostbare menselijke leven het juiste pad te kiezen en de basis te leggen om de heilige dharma te beoefenen. Voor dit doel zijn de fundamentele voorbereidende beoefeningen heel belangrijk. Deze beoefeningen zijn het nemen van toevlucht, het ontwikkelen van de verlichtingsgedachte, het zuiveren door middel van de beoefening van Vajrasattva, het verzamelen van verdiensten door de mandala offergave en Guru yoga. In de Ngöndro worden deze voorbereidende beoefeningen uitvoerig beschreven en uitgelegd.
Prijs € 20.-

HET BEVRIJDEN VAN HART EN GEEST
Zijne Heiligheid de 41ste Sakya Trizin presenteert hier de boeddhistische kern-leringen van de vier edele waarheden, universeel mededogen en de juiste motivatie om te beoefenen. Het boek begint met een van de eigen leringen van Zijne Heiligheid. Zijn advies inspireert ons om de levende kracht van deze leringen in ons dagelijks leven te integreren. Rijk aan tijdloze wijsheid bevat Het bevrijden van hart en geest een verklaring van de lering Onovertroffen Mededogen van de Indiase heilige Virupa en een selectie van de commentaren op de essentiële lering genaamd Het loslaten van de vier gehechtheden.
Inclusief portokosten betaalt u: 19,95 en 3,90 = 23,85.
Boekenlijst Sakya Thegchen Ling

Voor het bestellen van boeken bij Sakya Thegchen Ling kunt u gebruik maken van het onderstaand e-mail adres:

sakya.denhaag@hotmail.com

 Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode
Informatieve folder
Cursusaanbod
Bankgegevens
Interne vertrouwenspersoon
Bijdrage bezoekers