Het Sakya Ga Dhe hospitaal

Het Sakya Ga Dhe Hospitaal werd in 2000 opgericht. Het Hospitaal is de sociale tak van het Sakya hoofdklooster in Dehra Dun (India), zetel van Z.H. de 41e Sakya Trizin, the Gongma Trichen Rinpoche. Haar voornaamste taak is het toegankelijk maken de gezondheidszorg voor de lokale gemeenschap. Behalve de Indiase en Tibetaanse bevolking worden ook de monniken en nonnen van het Sakya Centrum tegen een geringe ‘premie’ behandeld.

Elk jaar groeit het aantal patiënten, jong en oud. In 2008 bezochten 12.000 patiënten het ziekenhuis. Onder hen zijn monniken en nonnen van Sakya kloosters, het Sakya College, het nabijgelegen Drikung Kagyu klooster en studenten van blinden- en gehandicaptenscholen. In 2007 werden er 132 gratis consulten gegeven aan patiënten die de honorariumkosten niet konden betalen.

Recente activiteiten zijn het geven van voorlichting over hygiëne en gezondheid door artsen aan de nonnen van het Sakya klooster en het geven van voorlichting door dr. Tseten la, de persoonlijke arts van de Dalai Lama, aan de monniken over gezondheid en met name over de gevaren van hepatitis B. Daarnaast is er een besparende en milieuvriendelijke “solar water verwarmer” geïnstalleerd. Voorheen was er één geiser voor het hele gebouw beschikbaar. Elke badkamer heeft nu warm water.

In het ziekenhuis werken twaalf specialisten, vier verpleegkundigen, een huishouder en een nachtwaker. De algemene leiding is in handen van H.E. Dagmo Kusho, de echtgenote van ZH de 42e Sakya Trizin Ratna Vajra, de oudste zoon van H.H. the Gongma Trichen Rinpoche.

Wij vragen u om dit prachtige project financieel te steunen. Onderstaand treft u de bankgegevens aan voor een donatie aan het Sakya Ga Dhe hospitaal.      
 
Sponsorprojecten
Bankrekeningnummer: NL83 TRIO 0197 7958 03
ten name van Sakya Thegchen Ling Den Haag
onder vermeling van project Sakya Ga Dhe
 Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode
Informatieve folder
Cursusaanbod
Bankgegevens
Interne vertrouwenspersoon
Bijdrage bezoekers