Khenchen Sherab 80 jaar
Tijdens het weekend van 17 – 18 september 2011 hebben we de 80e verjaardag van Khen Rinpoche gevierd in het Europese Sakyacentrum te Kuttolsheim. Als gewoonlijk heeft Khen Rinpoche ons leringen gegeven, maar daarnaast hebben we met z'n allen gewoon een heerlijk feest gevierd. Zie de onderstaande foto's.
Khenpo en Lama's in overleg, wat zal er nu komen?
Sommige gasten waren erg indrukwekkend
En dit kado hoorde bij het lied: Tulpen uit Amsterdam
Komische act met dansende mannen
Kado's voor Khen Rinpoche
Zondagmorgen hebben we een schitterend langleven puja gedaan voor Khen Rinpoche. Khenpo Tashi heeft gedurende de voorafgaande dagen samen met de twee andere monniken vele rituelen uitgevoerd ter voorbereiding op deze lang leven puja. Het was een indrukwekkende bijna drie uur durende puja, die begon met een traditioneel onthaal van Khen Rinpoche met muziek en bailers. Tijdens de puja werden aan Khen Rinpoche diverse cadeau’s overhandigd. Allereerst drie schitterende beelden van de drie lang leven boeddha’s, namelijk Witte Tara, Ushnisha Vijaya en Ayuttara. Vervolgens 1.642.000 mantra’s van de Witte Tara, speciaal voor Khen Rinpoche gebeden door zijn vele leerlingen. Tevens diverse lang leven rituelen en een Mahakalapuja, die de komende maand in het hoofd Sakyaklooster in Tibet gehouden zullen worden. Na de puja sprak Khen Rinpoche zijn dank uit aan iedereen en wenste ieder van ons een lang leven.

Na de middagleringen was het tijd om afscheid te nemen van Khen Rinpoche en alle andere aanwezigen. Het was een geweldig en zeer indrukwekkend weekend.
De zaterdagavond begon met diverse Tibetaanse optredens door leden van het Europese sakyacentrum. Zeer kleurrijk en zeer vrolijk. Een lust voor oog en oor. Hierna werd er een fantastische Tibetaanse maaltijd geserveerd, bereid door de familie van Khen Rinpoche. Natuurlijk ontbraken de heerlijke huisgemaakte momo’s niet. Een vrolijke noot door de Nederlandse groep met 'Tulpen uit Amsterdam' en diverse Nederlandse verjaardag liedjes zette iedereen aan tot meezingen en werd spontaan gevolgd door nationale verjaardag songs uit de andere aanwezige landen. Khen Rinpoche zat echt te genieten! De avond werd afgesloten met een film ‘Life stories’ van Khen Rinpoche, speciaal voor deze gelegenheid samengesteld door Jo Serra.
Het feest start met een rustige dansgroep
Khen Rinpoche geniet van de show
 Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode
Informatieve folder
Cursusaanbod
Bankgegevens
Interne vertrouwenspersoon
Bijdrage bezoekers