Mijn religieuze naam is Lama Sherab Sangpo en mijn burgerlijke naam is Nima Bhutia. Ik ben geboren op 5 juni 1992 in Oost-Nepal.

In 2000 ben ik ingetreden in het Sakya Guru klooster van het Tibetaans boeddhisme in Ghoom/Darjeeling (WB, India) en legde de geloften af als novice monnik. Daar bestudeerde ik vele rituelen en leerde ze van buiten. Ik leerde hoe men torma's en mandala's maakt volgens het reguliere programma. Alle monniken moeten deze rituelen kunnen uitvoeren omdat ze een wezenlijk onderdeel zijn van het jaarlijkse kloosterprogramma.

In 2008 werd ik volledig tot bhikshu gewijd. Na verdere studies in het Sakya Guru klooster in Darjeeling ben ik toegetreden tot het Sakya Choepheling Instituut voor hogere boeddhistische studies in Rimbick (nabij Darjeeling) om mijn kennis in de boeddhistische filosofie te verdiepen. Hierbij bestudeerde ik de Bodhicaryavatara, Abhisamaya Alamkara (Ornament van heldere realisatie), Madhyamika (De middenweg) door Aryadeva, Pramanavarttika karika (Commentaar op de geldige cognitie) door Dharmakirti, Logica en Epistemologie door Sakya Pandita, Een heldere differentiatie van de drie codes door Sakya Pandita, Inleiding tot de middenweg door Chandrakirti.
In 2017 ben ik afgestudeerd als Lopön Meester.

In 2018 ging ik naar het boeddhistisch centrum Sakya Samdrub Ling in Maleisië en gedurende een jaar nam ik deel aan de activiteiten van het centrum en voerde ik rituelen uit in de tempel en bij particuliere families thuis.

Na terugkeer in India ondernam ik een driejarige retraite in het Sakya Dolma Phodrang retraitecentrum in Dehradun en voltooide deze met succes. Tijdens deze retraite praktiseerde ik traditionele Sakya beoefeningen, zoals Vajrapani, Mahavairocana, Vajrakilaya, Hevajra, Vajrayogini, Sakya Pandita, enz.

Vervolgens werd ik in juli 2022 uitgenodigd naar Sakya Tsechen Ling in Frankrijk en zo kwam ik voor het eerst naar Europa.
 
Mijn dagelijkse beoefeningen doe ik nu in het Instituut in Kuttolsheim, waar ik ook zorg draag voor de tempel en volgens de traditie dagelijks Tara rituelen uitvoer in de ochtend en Mahakala rituelen in de middag. Ik verheug me erop bezoekers te ontvangen en nieuwe mensen te ontmoeten. Op verzoek voer ik ook graag specifieke rituelen uit.
Biografie lama Sherab Sangpo
Lama Sherab Sangpo
 Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode
Informatieve folder
Cursusaanbod
Bankgegevens
Interne vertrouwenspersoon
Bijdrage bezoekers