Zijne Heiligheid Ratna Vajra Kyabgon Gongma Trizin Rinpoche behoort tot de prestigieuze Sakya Khön familie en wordt beschouwd als een van de hoogst gekwalificeerde lijnmeesters van het Tibetaans boeddhisme. Geboren op 19 november 1974 in Dehradun (India) ontving Zijne Heiligheid vanaf zijn geboorte talloze zegeningen, machtigingen, exoterische en esoterische leringen, inwijdingen en mondelinge transmissies. Zijn filosofische studie voltooide hij onder leiding van Zijne Heiligheid Kyabgon Gongma Trichen Rinpoche, de 41ste Sakya Trizin, zijn vader en belangrijkste wortelguru en nog altijd een bron van begeleiding en inspiratie, evenals van vele andere volleerde meesters, zoals Zijne Heiligheid de 14de Dalai Lama, Zijne Eminentie Chogye Trichen Rinpoche, Zijne Eminentie Luding Khenchen Rinpoche, Khenchen Appey Rinpoche en Khenpo Migmar Tsering.

Rinpoche's formele opleiding begon toen hij zes jaar oud was. In 1998 ontving Zijne Heiligheid de Kachupa-graad, "meester van tien geschriften". Vanaf 1986 voltooide Zijne Heiligheid vele meditatie-retraites, inclusief de rigoureuze en volledige Hevajra-retraite, een van de voorwaarden voor het geven van de Lamdre-initiaties.
 
In 2002 werd Hare Eminentie Dagmo Kalden Dunkyi via de eeuwenoude heilige waarzeggerij van de Sakya-traditie gekozen als zijn spirituele partner. Ze hebben drie kinderen. Hun oudste zoon, Zijne Eminentie Akasha Vajra Rinpoche werd op 27 maart 2010 geboren, de verjaardag van het paranirvana van Jetsun Dragpa Gyaltsen, een van de vijf grondleggers van de Sakya school. Zijn geboorte ging gepaard met een lichte aardbeving in New Delhi, een veelbelovend teken dat een groot wezen deze wereld was binnengekomen.

Op 9 maart 2017 werd Zijne Heiligheid getroond als de 42ste Sakya Trizin. De namen van Zijne Heiligheid de 41ste en 42ste Sakya Trizin werden aangepast: de aanspreektitel van Zijne Heiligheid de 41ste Sakya Trizin is nu Kyabgon Gongma Trichen Rinpoche en die van Zijne Heiligheid de 42ste Sakya Trizin Kyabgon Gongma Trizin Rinpoche.


Bekend om zijn eruditie en de helderheid van zijn leringen zal Zijne Heiligheid wereldwijd studenten (blijven) begeleiden en inspireren met zijn wijsheid, authentieke kwaliteiten van onaangetaste eenvoud, nederigheid en volledige eerlijkheid door de leer van de Boeddha op de meest authentieke manier te presenteren met behoud van de zuiverste boeddhistische tradities. Met wijsheid en mededogen draagt Zijne Heiligheid ook regelmatig tal van initiaties en leringen over aan leerlingen van gerenommeerde boeddhistische instituten zoals het Sakya Instituut, Dzongsar Instituut, Sakya College, Tantrisch College, de International Buddhist Academy en talloze andere scholen, (Sakya) centra en kloosters overal ter wereld.
 

.
Biografie Zijne Heilgheid de 42e Sakya Trizin
Zijne Heilgheid de
42e Sakya Trizin
 Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode
Informatieve folder
Cursusaanbod
Bankgegevens
Interne vertrouwenspersoon
Bijdrage bezoekers