BIOGRAFIE BEN VAN HAM
Ben van Ham (1958) was van 1981 tot 2019 werkzaam voor diverse Nederlandse Ministeries, waarvan de laatste 19 jaar als senior beleidsadviseur gespecialiseerd in IT-vraagstukken. Ben is bestuurslid van de stichting Sakya Thegchen Ling en de Boeddhistische Unie Nederland.

Boeddhistische opleiding en ervaring
Na zijn diensttijd in Libanon in 1981 als onderdeel van de UNIFIL vredesmissie, begon Ben zich serieus te verdiepen in het boeddhisme en beoefende verschillende vormen van meditatie. Ben kwam in 2007 in aanraking met het Tibetaanse Sakya boeddhisme waar hij bestuurslid is vanaf 2010 en is tot op heden aan deze traditie verbonden.

Van 2015 tot 2019 voltooide Ben de volgende boeddhistische opleidingen: de Foundation of Buddhist Thought 1) en Lamrim Chenmo, nu onderdeel FPMT basic program 2) via het Jamyang instituut in Londen. Ben startte in 2020 met het boeddhistische Masterprogramma van de FPMT 3). Ben ontving onderrichtvan Khenpo Sherab Gyaltsen Amipa, Khenpo Tashi Sangpo, de 41e en 42 Sakya Trizin, o.a. Lamdre Tsokshey 4) .
1). link Foundation of Buddhist Thought
2). link FPMT Basic program
3). link FPMT Master program
4). link Lamdre Tsokhhey
 Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode
Informatieve folder
Cursusaanbod
Bankgegevens
Interne vertrouwenspersoon
Bijdrage bezoekers