DATA, TIJD EN LOCATIE
Je kunt je aanmelden voor de proefles op (een van) de volgende datum(s):
September 2024 (De exacte datum volgt spoedig).


De bijeenkomsten starten om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur (inclusief pauze).

Laan van Meerdervoort 200A - Den Haag.

VOOR WIE
Iedereen die wil kennismaken met verschillende vormen van meditatie binnen een boeddhistische context. Hierbij kan worden gedacht aan: Shamatha, Vipassana, Tonglen en de Mahayana beoefening (Deity yoga).
 
ALGEMEEN
Bij Sakya Thegchen Ling kun je een gratis proefles volgen om kennis te maken met het boeddhistisch centrum. Tijdens de proefles worden verschillende vormen van meditatie toegelicht en ook in de praktijk gebracht. Tevens is er aandacht voor de Tibetaanse traditie waar het centrum uit voortkomt. De proefles is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
 
Je krijgt zo vrijblijvend een goed beeld van het boeddhistisch centrum en kunt zelf bepalen of de meditaties en verschillende vormen van onderricht, o.a. door onze Tibetaanse leraar Khenpo Tashi en via de diverse cursussen, je kunnen helpen bij de door jou gewenste ontwikkeling in het boeddhisme.

Voor meer informatie over het boeddhistisch centrum Sakya Thegchen Ling zie de volgende link:

OPGEVEN CURSUS
Je kunt je opgeven voor de proefles via de onderstaande link:
Gratis proefles SAKYA THEGCHEN LING (SB)
Link voor informatie over het centrum

BIOGRAFIE CURSUSLEIDER
Ben van Ham (1958) was van 1981 tot 2019 werkzaam voor diverse Nederlandse Ministeries, waarvan de laatste 19 jaar als senior beleidsadviseur gespecialiseerd in IT-vraagstukken. Ben is bestuurslid van de stichting Sakya Thegchen Ling en de Boeddhistische Unie Nederland.

Boeddhistische opleiding en ervaring
Na zijn diensttijd in Libanon in 1981 als onderdeel van de UNIFIL, begon Ben zich serieus te verdiepen in het boeddhisme en beoefende verschillende vormen van meditatie. Ben kwam in 2007 in aanraking met het Tibetaanse Sakya boeddhisme waar hij bestuurslid is vanaf 2010 en is tot op heden aan deze traditie verbonden.

Van 2015 tot 2019 voltooide Ben de volgende boeddhistische opleidingen: de Foundation of Buddhist Thought 1) en Lamrim Chenmo, nu onderdeel FPMT basic program 2) via het Jamyang instituut in Londen. Ben startte in 2020 met het boeddhistische Masterprogramma van de FPMT 3). Ben ontving onderricht van Khenpo Sherab Gyaltsen Amipa, Khenpo Tashi Sangpo, de 41e en 42 Sakya Trizin, o.a. Lamdre Tsokshey 4) .
1). link Foundation of Buddhist Thought
2). link FPMT Basic program
3). link FPMT Master program
4). link Lamdre Tsokhhey
Link voor het inschrijven voor de proefles volgt spoedig.
 Stichting Sakya Thegchen Ling
Home
Boeddhisme
Sakya Thegchen Ling
Leraren
Activiteiten
Links
Agenda
ANBI
Boekenlijst
Jaarverslag
Adres en route
Schoolpagina
Sponsorprojecten
Foto's
AVG wetgeving
Ethische Gedragscode
Informatieve folder
Cursusaanbod
Bankgegevens
Interne vertrouwenspersoon
Bijdrage bezoekers